Stichting LPEV~, sinds 2007 de meest complete en onderscheidende EHBO opleidingen van Nederland !

     

Snelmenu


Hotlinks


CERTIFICERINGEN EN ERKENNING EHBO DIPLOMA LPEV

Erkenning LPEV
Wettelijk aangewezen EHBO diploma's en certificaten
Eerstehulp aan Kinderen LPEV

 


DEZE PAGINA

Overheden erkennen geen certificerende EHBO organisaties
(Wederzijdse) erkenningen EHBO diploma's en certificaten
Intrekking Goedkeuringsbesluit Het Oranje Kruis
Aangewezen EHBO diploma's en certificaten

 


Bestel nu het Introductie Protocollen Boekje LPEV en maak kennis met de EHBO opleidingen van de Stichting LPEV voor slechts € 5,00 !

 


 

Wettelijk aangewezen EHBO diploma's en certificaten

 

Overheden erkennen geen certificerende EHBO organisaties!

Vaak worden de begrippen "erkenning" en "aanwijzing" van EHBO en BHV diploma's en certificaten door elkaar gehaald. Overheden erkennen geen certificerende EHBO organisaties. Wel kunnen EHBO diploma's en certificaten van certificerende EHBO organisaties door een Minister wettelijk worden aangewezen en de aanwijzingen worden altijd gepubliceerd in de Staatscourant. BHV certificaten zijn tot op heden nooit aangewezen.

Alleen bij een Ministeriele aanwijzing en na publicatie in de Staatscourant is pas sprake van een officieel BHV en EHBO diploma of certificaat, zoals het geval is bij een beperkt aantal diploma's en certificaten "Eerstehulp aan Kinderen", zoals de "Aantekening Eerstehulp aan Kinderen van de Stichting LPEV".

Aanwijzen van BHV en EHBO diploma's en certificaten door overheden is dus niet hetzelfde als erkenning door overheden van EHBO organisaties en certificeerders.

Naar boven


(Wederzijdse) Erkenningen van EHBO diploma's en certificaten

(Wederzijdse) erkenningen van EHBO diploma's en certificaten vinden overwegend onderling plaats tussen civiele markt partijen.

Zo erkent de Stichting LPEV voor haar Overstap opleidingen een flink aantal EHBO diploma's van andere EHBO certificeerders, om de mogelijkheid tot overstappen naar het diploma Eerstehulpverlener LPEV te bevorderen.

Ook andere EHBO organisaties en certificeerders erkennen, meestal mondjesmatig, andere EHBO diploma's. Enkele EHBO en BHV organisaties erkennen zelfs geen enkel EHBO diploma van andere certificerende EHBO organisaties, waardoor cursisten verplicht zijn/worden om een volledige EHBO cursus opnieuw te volgen.

Naar boven


Intrekking "Goedkeuringsregeling Het Oranje Kruis" door Minister van VWS

In 2005 is de "Goedkeuringsregeling van Het Oranje Kruis" door de Minister van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS) ingetrokken.

Door de intrekking van deze Goedkeuringsregeling is de door de Minister gewenste marktwerking in de EHBO opleidings en certificerings branche een feit geworden en hebben alle EHBO diploma's en certificaten van andere EHBO certificeerders als die van de Stichting LPEV dezelfde gelijkwaardige juridische en wettelijke status gekregen als het EHBO diploma van Het Oranje Kruis.

Lees ook de "Intrekking van de Goedkeuringsregeling van Het Oranje Kruis".

Naar boven


Aangewezen EHBO diploma's en certificaten

Een Minister kan voor specifieke doelgroepen EHBO diploma's en certificaten aanwijzen indien er kwaliteits eisen moeten worden gesteld, zoals t.b.v. de Kinderopvaang.

Voorbeeld: Het EHBO diploma "Eerstehulpverlener LPEV met de aantekening Eerstehulp aan Kinderen LPEV" van de Stichting LPEV is een door de Minister van SZW aangewezen certificaat Eerstehulp aan Kinderen (EHAK), naast die van andere EHBO certificeerders als Het Oranje Kruis, Nederlandse Rode Kruis, Nedcert, NIBHV en Nikta waarvan het certificaat Eerstehulp aan Kinderen ook zijn aangewezen.  

Bekijk ook het "Register aangewezen Diploma's EHAK".

Naar boven

 

Informatie

Intrekking Goedkeuringsregeling van Het Oranje Kruis door Minister van VWS
Register aangewezen Diploma's en Certificaten Eerstehulp aan Kinderen (gastouders)

 

 

 


  

 

 © 2007 - 2018 Stichting LPEV

Laatste update 09-07-2018