ERC GUIDELINES 2015 SPECIAL 

Bijscholing Instructeur LPEV ERC richtlijnen

 


DEZE PAGINA

ERC Guidelines en de EHBO opleidingen van de Stichting LPEV
Wat gaat er in de lesmaterialen van de Stichting LPEV veranderen
Wijzigingsbladen lesmaterialen LPEV
Instructeurs LPEV en bijscholing ERC Guidelines 2015
Wel EHBO instructeur, maar nog Instructeur LPEV?

 


 

 

 

 

  ERC Guidelines 2015 Special  

 

ERC Guidelines 2015 en de EHBO opleidingen van de Stichting LPEV

De European Resuscition Council (ERC) heeft op 15 oktober 2015 haar nieuwe EHBO en reanimatie richtlijnen gepubliceerd. De nieuwe ERC richtlijnen 2015 vormen de basis voor geheel herziene uitgaven van alle lesmaterialen van de opleidingen Basis en Gevorderd Eerstehulpverlener LPEV, First Responder LPEV, Simulatieslachtoffer LPEV en Instructeur LPEV.

Met het volgen van de Europese EHBO en reanimatie richtlijnen van de ERC zijn de EHBO opleidingen van de Stichting LPEV flexibel aan te passen aan de opleidings behoeften van onze doelgroepen in Nederland en daarbuiten. Andere nationale EHBO richtlijnen zijn naar mening van de Stichting LPEV te beperkend voor een adequate eerstehulp verlening voor onze doelgroepen.

Met het volgen van de ERC 2016 EHBO en reanimatie richtlijnen en de laatste wijzigingen in de professionele hulpverlening in Nederland, zijn de EHBO opleidingen van de Stichting LPEV volledig up-to-date.

De nieuwe uitgaven van onze lesmaterialen en de Wijzingsbladen zijn vanaf heden beschikbaar en te bestellen voor al uw cursisten!

Alle Eerstehulpverleners LPEV worden vanaf voorjaar 2016 gedurende de komende herhalingslessen bijgeschoold, zodra:

 • Uw Instructeur LPEV is bijgeschoold conform de laatste EHBO richtlijnen
 • De nieuwe herziene lesmaterialen uitkomen
 • De Wijzigingsbladen worden uitgegeven

Eerstehulpverleners LPEV in opleiding krijgen vanaf juni 2016 de nieuwe lesmaterialen.

Naar boven


Wat gaat er in de lesmaterialen van de Stichting LPEV veranderen

Veruit de meeste eerstehulp inzichten en handelingen blijven ongewijzigd. Een klein aantal handelingen vervallen, worden gewijzigd in uitvoering en enkele nieuwe eerstehulp handelingen worden toegevoegd.

Globaal gaat het om de volgende eerstehulp handelingen bij:

 • Ernstige / catastrofale bloedingen   (wijzigingen)
 • Hals en wervel letsels   (wijzigingen)
 • BLS in speciale omstandigheden   (toegevoegd)
 • Positionering shock slachtoffers   (wijzigingen)
 • Assisteren slachtoffers bij toediening luchtweg medicatie   (wijzigingen)
 • Tandletsels   (wijzigingen)
 • Uitdroging en uitputting   (wijzigingen)
 • Herkennning hersenletsel en hersenschudding   (wijzigingen)
 • SBAR overdrachtsprotocol   (facultatief voor doelgroepen)

Naar boven


Wijzigingsbladen (updates) lesmaterialen LPEV

Voor de huidige versies vanaf 2.x komen wijzigings bladen (updates) ter beschikking. Tegen een geringe vergoeding kunt u deze Wijzigingsbladen (updates) bestellen om uw lesmappen voor uw cursisten weer up-to-date te maken. U hoeft in dat geval, in tegenstelling tot de lesmaterialen van andere EHBO organisaties, geen nieuwe lesboeken aan te schaffen, het invoegen van de laatst uitgegeven Wijzigingsbladen in de lesmap is voldoende.

Gebruikt u nog oudere versies als 1.4 of 1.5? Gezien de vele veranderingen in de afgelopen jaren van de eerstehulp en reanimatie richtlijnen en nieuwe inzichten worden voor eerdere versies t/m 1.5 van de lesmappen LPEV geen wijzigingsbladen meer uitgegeven en is volledige vervanging van de lesmappen van de Stichting LPEV noodzakelijk.

De nieuwe uitgaven van onze lesmaterialen en de Wijzingsbladen zijn vanaf heden beschikbaar en te bestellen voor al uw cursisten !

Naar boven


Instructeurs LPEV en bijscholing ERC Guidelines 2015

Alle Instructeurs LPEV worden begin 2016 uitgenodigd voor een bijscholingsdag waar de veranderingen in de eerstehulp en reanimatie met betrekking tot de EHBO opleidingen van de Stichting LPEV worden behandeld. Zorg ervoor dat uw laatste NAW gegevens bij ons bekend zijn.

Let op: Deze bijscholing door de Stichting LPEV vervangt niet uw andere bijscholings verplichtingen van andere EHBO en reanimatie organisaties. Bijscholingen van andere EHBO organisaties worden niet erkend door de Stichting LPEV ten aanzien van de EHBO opleidingen van de Stichting LPEV.

Naar boven


Wel EHBO instructeur, maar nog geen Instructeur LPEV?

U wilt als ehbo-instructeur leren denken en handelen in de ABCDE methodiek en aanverwante protocollen en deze kennis en vaardigheden overdragen aan uw cursisten?

Schrijf u dan in voor de drie-daagse cross-over opleiding Instructeur LPEV en verzorg ook bij uw eigen EHBO vereniging, ROC en EHBO & BHV opleidings organisatie de EHBO opleidingen van de Stichting LPEV!  link

Naar boven

 

INFORMATIE

Webwinkel - bestellen Wijzigingsbladen lesmap (updates)
Download the first aid and resuscitation guidelines ERC 2015

 


 

 

 

 

  2007 - 2017 Stichting LPEV

Laatste update 09-11-2017